عایق پلی یورتان

اجرای عایق های حرارتی،صوتی و رطوبتی پلی یورتان

عایق پلی یورتان

اجرای عایق های حرارتی،صوتی و رطوبتی پلی یورتان

۸ مطلب در دی ۱۳۹۴ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

دلایل انتخاب فوم پلی یورتان به عنوان ماده‌ای موثر و متفاوت در صنعت ساختمان:


 برخلاف تصور عمومی مبنی بر هدر رفتن بیشترین میزان انرژی از راه درها و پنجره ها، بیش از % 40اتلاف انرژی ساختمان ها از راه پوسته و بدنه آن‌ها می‌باشد. کوچکترین عیب و نقص در ساختمان، باعث تغییر در درجه حرارت و میزان فشار هوا می شود و می تواند نفوذ و حرکت هوا را از بین درزهای موجود به وجود آورد و در نتیجه کار آمدی سیستم ساختمان از نظر مصرف انرژی را کاهش دهد. همراه با هوا، رطوبت نیز می تواند وارد درزهای بنا شود و باعث نگرانی‌هایی از بابت سلامت ساختمان شود فوم پلی‌یورتان اجازه حرکت هوا و نفوذ رطوبت غیر قابل کنترل از راه دیوارها را نمی دهد و باعث ایجاد پوسته ای کاملاً بدون درز و نفوذ ناپذیر برای ساختمان می‌شود و می‌تواند محیطی با آسایش بیشتر در داخل بنا به وجود آورد و چون درزها و سوراخ‌ها را می‌پوشاند، می‌تواند محافظی
بسیار با ارزش در مقابل نفوذ غیر قابل کنترل هوا، کوران هوا، رطوبت وارده به دیوارها باشد. همچنین با جذب صدا، نفوذ صداهای ناهنجار به داخل ساختمان را به حداقل برساند.
و به دلیل سبکی زیاد، باعث کاهش بار مرده ساختمان می‌گردد و از چسبندگی خوبی برخوردار است به طوری که نیاز به هیچ نوع بست، گیره و یا قاب جهت چسبیدن به محل مورد نظر ندارد. سرمایه‌گذاری اولیه جهت استفاده از فوم پلی یورتان، در طولانی مدت به شکل مصرف پایین انرژی،آسایش، کنترل کیفیت هوای داخلی، سلا متی و ایمنی بالا قابل بازگشت می‌باشد. به علت ساختار فوم پلی‌یورتان که به صورت سلول های بسیار نزدیک به هم فشرده می‌باشد )و در نتیجه بیشترین میزان مقاومت حرارتی 1در هر واحد را به ما می دهد، ( وسایل و تجهیزات گرمایشی- سرمایشی نیز بسیار کارآمدتر بوده و سوخت کمتری مصرف می‌کنند. همچنین فوم پلی‌یورتان می‌تواند باعث کمتر شدن هزینه تهیه وسایل و تجهیزات ساختمانی نیز شود، به طوری که می توان وسایل گرمایشی- سرمایشی کم قدرت تری را خریداری نمود همچنین فوم پلی‌یورتان در مقایسه با سایر عایق ها دارای پایین ترین قابلیت هدایت حرارتی است.


 

  • پیمان افشاری
  • ۰
  • ۰

دانسیته فوم پلییورتان


یکی از مهمترین مشخصه‌های هر فومی، دانسیته آن می‌باشد که باعث تغییر خواص فیزیکی فوم
می‌شود. در فوم های قالب‌گیری شده، با توجه به ثابت بودن حجم قالب، دانسیته مواد به مقدار موادی

که به داخل قالب ریخته می‌شود بستگی دارد. اما در روش های تولید فوم به روش غیر قالب‌گیری یا آزاد، پارامترهای مختلف دیگری هم بر دانسیته فوم تاثیر دارند. یکی از این پارامترها، اندازه و یکدست بودن ساختمان سلول های فوم می‌باشد که این امر توسط راندمان اختلاط و هسته‌گذاری در مخلوط فوم کنترل می‌شود.
درجه حرارت مواد اولیه از دیگر پارامترهای موثر بر دانسیته فوم پلییورتان می‌باشد. این دما بر سرعت فوم شدن، سرعت پلیمریزاسیون و درجه حرارت نهایی واکنش موثر است. به طور کلی درجه حرارت بالای مواد اولیه باعث ایجاد فوم با دانسیته نسبتاً پایین، با کمی زبری می‌شود. ظرفیت تولید نیز از دو طریق بر روی دانسیته فوم پلییورتان موثر است. فوم‌های تولیدی توسط ماشین‌های کوچک )مثلاً ظرفیت خروجی 50کیلو پلیول در دقیقه( نسبت به فوم‌های تولیدی مشابه توسط ماشین های بزرگتر دارای توزیع دانسیته پهن‌تری هستند، به طوری که در این فوم ها دانسیته مرکز فوم نسبت به دانسیته متوسط فوم از اختلاط بیشتری برخوردار است.


تنظیم هم زمان سرعت ژل شدن و سرعت رشد فوم نیز بسیار مهم است. کوچکترین تغییرات در موازنه این سرعت‌ها، تاثیر بسزایی در دانسیته و نفوذپذیری فوم‌های پلییورتان نرم دارد. تغییرات فشار جو نیز بر روی دانسیته فوم موثر است. دانسیته یک فوم با فرمولاسیون معین، رابطه مستقیمی با فشار جو در لحظه تولید دارد. این تغییرات جو می‌تواند در اثر تغییر در شرایط آب و هوایی و یا تعویض فصول ایجاد شود. مثلاً در بعضی از کارخانه ها تحت تاثیر جو، علیرغم استفاده از یک فرمولاسیون یکسان، کاهش 30درصدی در دانسیته، مشاهده شده است.

 

  • پیمان افشاری
  • ۰
  • ۰

خواص صوتی عایق پلی‌یورتان:


با بکارگیری پانل پلی یورتان با ضخامت حدوداً 10سانتی متر، اختلاف شدت صدا در دو طرف پانل
حدود 30دسی بل می باشد. این مقدار  2برابر فوم پلی استایرن و 4 برابر بیشتر از دیوار آجری به
همان ضخامت می باشد و بیشتر از جذب صوت توسط عایق پشم شیشه و پشم سنگ می باشد و
در صورت نیاز به درجات بالاتر تخفیف صدا، می توان از پانل پلی یورتان به صورت دوجداره استفاده
نمود .

ضریب جذب صدای عایق پلی یورتان در فرکانسهای 125تا 4000هرتز

 

ضریب جذب

4KHz

2KHz

1KHz

500Hz

250Hz

Hz 125

ضخامت اینچ

0.50

0.68

0.66

0.73

0.49

0.17

0.15

2

1.00

1.16

1.16

1.12

1.19

0.48

0.44

3

1.05

1.13

1.16

1.14

1.21

0.60

0.39

4

1.10

-

1.12

1.18

1.20

0.72

-

6

1.30

-

1.10

1.25

1.40

0.90

-

8

 

فرآیند فیزیکی فوم شدن:

وقتی که اجزای فرمولاسیون فوم با یکدیگر اختلاط پیدا کردند، واکنش های شیمیایی به طور هم

زمان شروع می شوند و پس از گذشت زمان اندکی، رنگ سیستم در حال واکنش، کدر می گردد. در
این مرحله تشکیل حباب های گاز، با چشم قابل مشاهده است. پس از این مرحله، عمل بالا آمدن
فوم شروع می گردد. با ادامه فرآیند تولید گاز، عمل انتقال مولکول های گاز تولید شده از مایع به

داخل سلول های به وجود آمده صورت می پذیرد. با ادامه این فرآیند، از تعداد سلول ها کاسته شده
و بر اندازه آن ها افزوده می شود.

  • پیمان افشاری
  • ۰
  • ۰

خصوصیات فوم های سخت پلی یورتان (‌انعطاف ناپذیر(:

مقاومت تراکمی : برای کارهای ساختمانی دانسیته نرمال برابر kg/m3 30-35با تغییرات مقاومت تراکمی بین kg/m3 2-1.4 بکار میرود. این مقادیر فوم های پلی یورتان را قادر می سازد تا برای هردو منظور ایزولاسیون و صداگیری زیر مصالح بکار برده شود.
مقاومت در مقابل حرارت و حلالیت: بدلیل خاصیت ترموستینگ )حرارت( پلیمرها ، پانلها دردمای کاری 100درجه سانتیگراد و دمای بالای 180درجه سانتیگراد مقاومت خواهند کرد و این به آن معنی است که این مواد برای آب بندی استخرها نیز می توانند در تماس مستقیم با قیر مذاب بکار روند.
تغییرات ابعادی : ضریب متوسط انبساط این مواد حدود *5 -3 10 -15می باشد که در محیط های کاملاً اشباع  RH100%)) و با دمای بالای 70درجه سانتیگراد این ضریب ممکن است دستخوش تاخیر حدود %0.5تا % 1گردد. اندازه گیری ها بایستی در حین نصب صورت بگیرد تا مطمئن شوید که شرایط به این شکل اتفاق نمی افتد.
نفوذ ناپذیری در برابر بخار آب : ضریب مقاومت انتشار بخار آب در فوم ها با سطح مقطع آن نسبت مستقیم دارد.
مقاومت در برابر آتش : مشابه تمامی هیدروکربن ها، پلی یورتان نیز وقتی که در معرض شعله قراربگیرد ترک خورده و شعله ور می گردد. در صنعت ساختمان فوم های خود اطفائی ساخته می شوند که اجازه نمی دهند حریق به یکباره ادامه پیدا کند و همه جا را فرا گیرد. خطر آتش سوزی بوسیله محافظی که تجزیه شدن فوم را به تاخیر میاندازد محدود می گردد.
ضریب هدایت حرارتی : همانطور که قبلاً توضیح داده شد فوم های پلی یورتان کمترین مقدار λرا در مقایسه با دیگر عایق ها دارند.
سایر خصوصیات عایق پلی یورتان
- عایق صوتی مناسب
-
بالاترین ضریب مقاومت رسانایی گرمایی در میان عایق های آلی و معدنی (برای مثال عملکرد
2
سانتی متر پلی یورتان معادل 6و3  سانتیمتر پلی استایرن می‌باشد(
-
عدم جذب آب و رطوبت
-
عدم لانه گزینی حشرات ) این خصیصه در مورد پلی استایرن برعکس بوده وحشراتی نظیر سوسک
خانگی علاقه مند به ایجاد حفره و تخمگذاری در پلی استایرن می شوند(
-
قیمت مناسب
-
Hygenicبودن و عدم بروز حساسیتهای پوستی و یا سایر مضرات مواد شیمیایی به لحاظ عدم انتشار مواد مضر به ویژه هنگامی که به صورت ساندویج پانل )دارای دو رویه فلزی( استفاده می‌گردد.
کاهش بار مرده ساختمان
به منظور افزایش کارایی فوم سخت جهت کاربری آسان و ایمن در ساختمان اغلب این محصول بهوص رت ساندویچ پانل آماده سازی می گردد. در این روش با افزودن دو لایه رویه اغلب فلزی به دو طرف یک پانل پلی یورتان خواص مکانیکی، دوام، ایمنی و زیبایی این محصول افزایش یافته و باتوجه به نصب آسان، عمر طولانی و کاهش قابل توجه تبادل حرارتی ساختمان به یکی از مصالحمورد علاقه سازندگان ساختمان تبدیل می گردد



  • پیمان افشاری
  • ۰
  • ۰

 تاریخچهپلییورتان:

اگرچه اولین واکنش های منتج به پیدایش پلی یورتانها به سال 1849 برمی‌گردد، اما تا سال 1937

فعالیت های خاصی در این زمینه صورت نپذیرفت.

اولین مواد در سال 1941 به صورت الیاف، با نامپرلونیو 1 و ایگامیدیو 2 در کشور آلمان به بازار عرضه گشت و پس از آن قابلیت کاربرد پلییورتانها درتهیه چسب ها، اسفنج ها، روکش ها و چرم های مصنوعی مورد توجه واقع گشت. فعالیت های موازی نیز در کشورهای انگلیس و آمریکا بین سال های 1941 تا 1958 ، باعث به دست آمدن انواع متنوعی از محصولات پلییورتان یگردید.

تاریخچه پوشش های  پلییورتانبه پایان سال 1930 و کشف پلیمریزاسیون افزایشی دی ایزوسیانات، توسط اتوبایر و همکاران بر می گردد. همین واکنش، کلید تولید پلی پلییورتان و پلی یوریاگردید.

پلی یورتان، حاصل واکنش گرمازا بین دی یا پلی ایزوسیانات با ترکیبات حاوی گروه های هیدروکسیل چون پلی ال می‌باشد. اما اغلب دی یا پلی ایزوسیانات ها می تواند با ترکیبات حاوی هیدروژن فعال، چون آمین ها، واکنش بسیار سریع‌تری داشته باشند. این واکنش مبنای تشکیل ساختمانی پلی یورتان است. از آنجا که وجود زنجیره پلی یوریا در بسیاری از محصولات پلی یورتان، زنجیر و یا جزء رزین که به صورت جزیی یا کلی به extender  به دلیل مصرف آمین ها به عنوان جای پلی ال قرار می‌گیرد، غیر قابل پیش بینی نیست، اصطلاح پلی یورتان  و یا یورتان (جهت توصیه کلیه پلیمرهایی که حاصل واکنش دی یا پلی ایزوسیانات هستند و از جمله (پلی یورتان مصرف می شده است. بنابراین صنعت پوشش مابین محصولات پوششی بر پایه ایزوسیانات / آمین و ایزوسیانات / چل یال در طی سالیان گذشته تفاوتی قائل نبوده است و این سیستم های پوششی کلاً با نام پوشش های پلی یورتانمعروف بوده اند.

پوشش های الاستومری    Texaco chemical (Huntsman) این بحث تا سال 1989 که شرکت

پلی یوریای 100 درصد جامد قابل پاشش را بر پایه پلی اتر آمین جفامین، به عنوان محصولی ویژه با مزایا و مشخصات فوق العاده به بازار عرضه نمود، ادامه داشت. از آن پس الاستومر پاششی پلی یوریای 100 درصد

جامد به عنوان یک تکنولوژی پیشرفته جدید پذیرفته شد و متعاقبا انجمن توسعه پلی یوریای

در سال 2000 تاسیس یافت. مطابق استاندارد های این انجمن محصولی پلی یوریا نام می گیرد،  (PDA)

که محتوی پلی ال هیدرول آن از 80 درصد کمتر نباشد. بنابراین بین این دو پارامتر می توان سیستمی از ترکیب یا هیبرید پلی یوریا/ پلی یورتان داشت

  • پیمان افشاری
  • ۰
  • ۰

تعریف پلی اورتان ( پلی یورتان) :

 


پلی یورتان یک پلیمر ترموست Thermosetمی باشد که از ترکیب متیلن دی ایزوسانات با پلی یولها و برخی افزودنی های شیمیایی دیگر پدید می آید. با انتخاب این افزودنی ها و تغییر شرایط شیمیایی و فیزیکی فرایند واکنش، می توان خواص گوناگونی را برای کاربردهای متنوعی به وجود آورد.
همین ویژگی پلی یورتان باعث گسترش کاربرد آن در بخشهای مختلف زندگی شده است. این پلیمر به دلیل hygienicبودن به فرم الستومر در ساخت روکشهای مخازن، نقاله ها و بسته بندی در صنایع غذایی و دارویی، ساخت دستکش ها، پوشش ها و سایر تجهیزات جراحی و اتاق عمل، قلب و سایر اعضای مصنوعی و... کاربردهای فراوانی دارد. همچنین شکل اسفنجی آن در تولید مبلمان ، تخت خواب، موکت و کفپوش و ... به صورت گسترده استفاده می شود.. در صنایع اتومبیل نیز از فوم نرم ) (flexible foamو فوم اینتگرال  (Integralskin foam) در ساخت قطعات تریم داخلی خودرو نظیر صندلی ها، قربیلک فرمان، دستگیره ها و ... و به صورت foam structuralساخت قطعاتی نظیر سپر خودرو استفاده می شود.
امروزه رنگها و پوششهای ضد خوردگی پلی یورتان نیز با توجه به عمر و دوام بسیار بالای آنها
گسترش بسیاری یافته اند.
فرم دیگری از این مواد که به ( فوم سخت (Rigid foamمشهور می باشد در صنایع تبرید وساختمان به عنوان عایق صوتی و حرارتی به صورت وسیع مورد مصرف قرار می گیرد که اختصاراً به آن PUR rigid foam   اطلاق میشود این عایق از بدو اختراع، با توجه به اینکه بهترین ماده آلی عایق شناخته شده می باشد به صورت ویژه مورد توجه صنعت ساختمان قرار گرفت و پیشرفت های بسیاری نیز در راستای بهبود خواص آن تا کنون صورت پذیرفته است.
انواع فوم های پلی یورتان:   


به طور کلی فوم های پلی یورتان را می توان به 3دسته کلی فوم های نرم، فـوم هـای نیمـه نـرم و
سخت تقسیم بندی نمود.
فوم های نرم
فوم های نرم پلی یورتان فوم هایی با سلول باز هستند که هوا به راحتی از داخل آن ها عبور می کند و دانسیته آن ها در محدوده 93بر اینچ مکعب 3می باشد و از نظر خواص فیزیکی و مکانیکی، استحکام کششی و ازدیاد طول بهتری از خود نشان می دهند.
این فوم ها دارای خواص عالی جذب صوت و ضریب هدایت حرارت پایین هستند و در برابر اغلب
حلال ها مقاومت خوبی دارند. در صورتی که در معرض اشعه ماوراء بنفش قرار گیرند به سرعت
رنگ خود را از دست می دهند. همچنین در برابر اسید ها و بازهای قوی مقاومت ضعیفی دارند

مقاومت توانی آن ها پایین است و با اعمال فشار در شرایط دمایی خاص تغییر شکل های ماندگار از
خود نشان می دهند.
فوم های نیمه نرم
فوم های نیمه نرم از ترکیب مناسب پلی استر و ایزوسیانات ها ساخته می شوند. در این فوم ها
مانند فوم های نرم با تغییر در فرمولاسیون، تغییرات قابل ملاحظه ای در سختی و سایر خواص
حاصل می گرد . د اگر چه این مواد جاذب آب هستند اما رطوبت هوا را جذب نمی کنند.
فوم های سخت
فوم های سخت پلی یورتان در سال 1940به میزان کم در ساختارهای ساندویچی به کار رفتند ولی
در سال 1960توسعه واقعی تولید و مصرف فوم های سخت پلی اورتان تحت تاثیر دو عامل زیر
تشدید شد.
الف - استفاده از مونوفلوئوروتری به عنوان عامل پف زا.
ب - استفاده از  MDIپلیمری که علاوه بر بهبود خواص باعث ساده شدن فرآیند گشت.
ضریب هدایت حرارتی فوم های سخت پلی یورتان از تمام فوم های پلیمری دیگر کمتر است و

همین امر باعث شده است که از فوم های سخت پلی یورتان برای کاربردهای عایق بیشتر استفاده
گردد

  • پیمان افشاری
  • ۰
  • ۰

 پلی یورتان-ایمنی

مطالعات بسیاری در خصوص ایمنی این محصول چه مواد اولیه آن (به منظور اطمینان از سلامت
کارگران و کارکنان در معرض مواد اولیه پلی یورتان یعنی متیلن دی ایزوسیانات و پلیول ها( چه
محصولات تولیدی از پلی یورتان(به منظور اطمینان از سلامت افراد در معرض تماس مستقیم با این
محصولات)و چه خطرات ناشی از حوادث نظیر آتش سوزی صورت پذیرفته است.
مواد اولیه: توصیه شده است تماس با مواد اولیه این محصول با دستکش و عینک ایمنی صورت
پذیرد. بنابراین درجه سمی بودن آنها در حدی نیست که خطرات جدی برای کارگران مرتبط پدید
آورد. با توجه به نامحلول بودن دی ایزوسیانات ها در آب نیز ورود آنها به آب های زیر زمینی و
منابع آب و غذا بسیار ناچیز بوده و این مواد از این نقطه نظر ایمن می باشند. برخی تشابهات اسمی
این ماده با مواد شیمیایی مضر دیگر نیز باعث حساسیت افکار عمومی نسبت به آن شده که به شرح
ذیل می باش : د
- دی ایزوسیانات ارتباطی با سیانیدها نداشته و در تولید آنها به هیچ وجهی از سیانیدها استفاده
نمی شود. پایه دی ایزوسیانات از پلی استر و یا پلی اتر می باشد. پس از ترکیب با پلیول  به
وجود آمدن پلی یورتان نیز مانند بسیاری ترکیبات آلی دیگر نظیر چوب و الیاف طبیعی که دارای
نیتروژن در ساختار خود هستند، سیانید آزاد نمی کنند
- دی ایزوسیانات ارتباطی با متیل ایزوسیانات که دارای بخارات سمی است ندارد و امکان تبدیل
آن به این ماده نیز در شرایط طبیعی وجود ندارد.
- دی ایزوسیانات همچنین ارتباطی با ایزوتی وسیانات نیز ندارد.
- پلی یورتان ارتباطی با پلیمر یورتان (اتیل کاربامیت) ندارد.
محصولات تولیدی: ایمنی محصولات تولیدی پلی یورتان در حدی است که برای برخی کاربردهای
پزشکی و صنایع غذایی تقریباً هیچ جایگزینی برای آن وجود ندارد و سایر محصولات پلیمری و
حتی طبیعی از این جهت پس از پلی یورتان قرار می گیرند. استفاده از پلی یورتان در مبلمان و
تخت خواب، یخچال، اسباب بازی کودکان و... و عدم ایجاد حتی ساده ترین حساسیتهای پوستی
مؤید این نکته است.
در ارتباط با فوم های پلی یورتان تنها مورد مطرح، استفاده از گاز فریون 11به عنوان ماده فوم زا
بوده است که با توجه به آسیب لایه ازن در اثر استفاده از آن، این ماده در سنوات گذشته حذف
شده و هم اکنون در تولید ساندویچ پانل از ، b141Rسیکلو پنتان ، آب و یا برخی مواد کم ضررتر
دیگر استفاده می شود.
آتش سوزی: با توجه به پایه آلی این عایق بدیهی است این ماده نیز همچون سایر پلیمرها قابلیت
سوختن دارد. البته این خصیصه نافی سایر خواص مثبت این ماده نشده است و کماکان به مدد
نوآوری های صورت پذیرفته در زمینه کاهش خطرات آن در زمان آتش سوزی به صورت وسیع از
آن استفاده می شود.

این نو آوری ها شامل معرفی برخی افزودنی های شیمیایی و معدنی سرکوب کننده آتش موسوم به

Fire retardantها و همچنین معرفی خانواده جدید فوم های سخت دیرسوز موسوم به
) Polyisocyanurateپلی آیزوساینوریت( که اختصاراً PIRنامیده می شود شده است. البته
فوم های کاملاً نسوز نظیر Phenolic foamنیز به بازار آمده است که مناسب کاربردهای نظامی و
امنیتی است.
اجزای فرمولاسیون پلی یورتان
یک سیستم واکنش فوم پلی اورتان از اجزای مختلف پلیول و ایزوسیانات تشکیل می گردد.
همچنین عوامل پف زا، کاهش دهنده کشش سطحی، کاتالیزور و سایر افزودنی ها، در موارد
کاربردی مختلف، قابل افزودن به این فرمولاسیون هستند.

  • پیمان افشاری
  • ۰
  • ۰

پلی یورتان وعایقکاری

با پیشرفت تکنولوژی و تاثیرپذیری صنایع مختلف از آن و تغییر در نیازهای مصرف کنندگان، از

جمله ضرورت استفاده بیشتر از فضا، افزایش سرعت ساخت و ساز، صرفه جویی در مصرف انرژی و

تامین رفاه بیشتر، و تاثیر این نیازها بر تولید ساختمان، پیوند میان علوم مختلف با صنعت ساخت و

ساز افزایش یافته است. به طوریکه کمتر کسی در روزگاری نه چندان دور تصور می کرد که مواد

شیمیایی می توانند جایگزین مصالح سنتی شوند.

در این میان پلیمرها توانسته اند طی 4 دهه، تاثیر بسیار زیادی بر صنعت ساخت بگذارند به طوری

که استفاده از این مواد به خوبی توانسته است سازندگان را در رسیدن به اهداف مهمی چون

عایقکاری و سبک سازی ساختمان و افزایش سرعت ساخت کمک نماید. مواردی چون انواع

عایق های حرارتی، رطوبتی و صوتی، انواع چسب ها، رزین ها، الیاف، روکش ها و کفپوش ها،

قسمتی از موارد کاربرد پلیمرها در صنعت ساخت هستند.

پلی یورتان مجموعه ای از پلیمرهای بسیار مهم است که به دلیل دارا بودن خواص فیزیکی خاص، از

جمله مقاومت در مقابل پارگی و سایش، قدرت کششی و چسبندگی بالا و مقاومت خوب در مقابل

روغن ها، مصارف بسیار زیادی در صنایع مختلف دارد. همچنین سایر خواص پلی یورتان مانند

مقاومت بسیار زیاد در مقابل خوردگی و مقاومت عالی در برابر نفوذ حرارت، برودت، رطوبت و صدا و

نیز سبک بودن و خاصیت ارتجاعی بالا باعث شده است تا از این محصول در صنایع ساختمان سازی

در سراسر جهان، استفاده گسترده ای شود.

استفاده از پلی یورتان در زمان های طولانی دارای کارائی بهتری است و در صورت استفاده از آن با

کاهش مصرف انرژی تمامی هزینه های اولیه جبران خواهد شد.

 

عایق کاری نقش بسیار مهمی دربالابردن سطح آسایش ساکنان بوسیله کم کردن آلودگی صوتی،

گرم نگه داشتن ساختمان در فصل زمستان و خنک نگه داشتن آن در فصل تابستان دارد. به کمک

عایقکاری می توان یک خانه را در زمستان 5 درجه گرمتر و در تابستان 10 درجه خنکتر نگه

داشت و با وجود قرار گرفتن ساختمان در منطقه ای پر سر و صدا محلی ساکت و آرام را در داخل

فراهم کرد. به این ترتیب علاوه بر کم شدن مصرف انرژی، از آلودگی محیط زیست نیز کاسته

می شود و منابع انرژی برای استفاده آیندگان حفظ می گردد. ایرانیان از دیرباز با عایقکاری آشنا

بوده اند و با استفاده از مصالح ساختمانی در دسترس، خانه های خود را طوری می ساختند که

کمترین نیاز را به گرمایش و سرمایش داشته باشد و این خود جلوه ای از تمدن دیرینه ایران و

ایرانیان است. عایق در تابستان باعث می شود گرمای کمتری وارد ساختمان شود و در زمستان نیز

جلوی خروج گرما از ساختمان و سرد شدن آن را می گیرد.

  • پیمان افشاری