عایق پلی یورتان

اجرای عایق های حرارتی،صوتی و رطوبتی پلی یورتان

عایق پلی یورتان

اجرای عایق های حرارتی،صوتی و رطوبتی پلی یورتان

۲ مطلب در تیر ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

فوم پاششی پلی یورتان و سوالات متداول

قسمت دوم

1.عایق پلی یورتان پاششی و مناسب ترین زمان برای اجرای عایق فوم پاششی

امروزه بیشترین متقاضی برای فوم پاششی پلی یورتان به ویژه عایق صوتی سلول باز مربوط به آپارتمانها و واحد های مسکونی در حال سکونت می باشد که از ناملایمات صوتی ناشی از اصوات کوبه ای ، تلویزیون ، موزیک ، لوله های آب و فاضلاب و...... رنج می برند.متاسفانه در اکثر ساختمانهای در حال ساخت سازندگان هیچ گونه تدبیری در راستای آسایش صوتی در واحد های مسونی نمی اندیشند. پس از نازک کاری و تحوبل واحدها نیز هیچ گونه اقدام موثری در این خصوص امکان پذیر نخواهد بود. اجرای فوم پاششی پلی یورتان نیز به علت شرایط ویژه تجهیز کارگاه و ماشین آلات آن تنها قبل از مرحله نازک کاری ، آنهم با رعایت زمان بندی مناسب نسبت به سقف کاذب میسر خواهد بود که در ذیل به توضیح آن خواهیم پرداخت.

مناسب ترین زمان برای اجرای فوم پاششی پلی یورتان در ساختمان

عایق کاری ساختمان با پلی یورتان به روش پاششی دارای مزایای بسیار زیادی می باشد که دسترسی به نقاط کور ساختمان یکی از این موارد است.البته این روش دشواری هایی را نیز به همراه دارد که با اندکی برنامه ریزی می توان آنرا به سهولت پیمود.

درهنگام اجرای فوم پاششی پلی یورتان فرآیند پاشش از فاصله حدود 1 تا 5/1 متری انجام می‌شود و مواد با فشار بسیار زیاد و به صورت پودر روی سطح مورد نظر پاشیده می‌شود لذا در مسیر پاشش هر آنچه که مابین نوک نازل یا گان و سطوح کار وجود دارد تحت پوشش قرار گرفته و روی آن فوم تشکیل می‌شود که این فرآیند علاوه بر هدر رفت مواد بواسطه پوشش مناطق غیر ضروری ، باعث عدم یکپارچگی سطوح و کیفیت نامناسب عایق می گردد.

با توجه به اینکه اغلب زیر سقف طبقات شاهد عبور لوله‌های آب و فاضلاب نصب انواع دستگاهها و کانالها‌ی سرمایش و گرمایش، سیم کشی برق و دست آخر میلگرد، ساپورت و آویز جهت اجرای سقف کاذب و کناف هستیم پیشنهاد می‌‌گردد مراحل فوق پس از اجرای عملیات عایق‌کاری صورت پذیرد و تنها نصب و اجرای آویز‌ها قبل از پاشش فوم انجام شود. این امر نه تنها باعث یکپارچگی سطوح تحت پاشش و تسریع عملیات عایق‌کاری می‌گردد بلکه موجبات صرفه‌جویی در مصرف مواد اولیه و در نهایت هزینه تمام شده پایین تر را فراهم می‌آورد.  ادامه دارد ...

98/4/9

شرکت پارس بهینه ساز

پیمان افشاری

  • پیمان افشاری
  • ۰
  • ۰

فوم پاششی پلی یورتان و سوالات متداول

قسمت اول

  1. فوم پاششی پلی یورتان چیست؟

  2. اجرای عایق پلی یورتان چرا به روش پاششی؟

عایق کاری به روش پاششی (فوم پاششی پلی یورتان) به دلیل شیوه نوین اجرای آن همواره با ابهام و سوالات فراوان برای متقاضیان همراه بوده، از این رو در صدد برامدیم برخی از مهمترین و پر تکرارترین این سوالات را پاسخ گوییم.

در ابتدا توضیح پیرامون عایق پلی یورتان و چرایی آن به روش فوم پاششی:


1.فوم پاششی پلی یورتان چیست:

(Rigid polyurethane foam) (Spray polyurethane foam)


فوم پاششی پلی یورتان نیز مانند سایر فوم های پلی یورتان متشکل از دو جزء مایع به نام های ایزوسیانات و پلی ال می باشد. ایزوسیانات و پلی ال پس از ترکیب ، به واسطه عامل پف زا (Blowing Agent)  موجود در پلی ال به میزان مناسب و دلخواه پف کرده و روی سطوح مختلف تشکیل فوم می دهد.

پلی یورتان در صنایع عایق در اشکال گوناگون نظیر شیت های آماده ، ساندویچ پانل ، فوم پاششی ،عایق لوله ، درزگیر ، اسپری دستی ف و... تولید می شود اما اینکه چرا امروزه پلی یورتان پاششی با اقبال بالایی در صنایع مختلف مواجه گردیده نیز از سوالاتی است که در بالا به آن اشاره شد.


2. اجرای فوم پاششی پلی یورتان – چرا به روش پاششی یا اسپری


اساسا مسئله اصلی این است که به هنگام نصب ، از عایق های پیش ساخته و پانلی در تقابل با یکدیگر و زوایای سقف ، دیوار و کف درز و شکاف بسیاری به جا می ماند و همین شکاف ها باعث عدم یکپارچگی و در نتیجه بروز پل حرارتی و صوتی می شود.

اما در اجرا فوم پاششی مواد پلی یورتان در ابتدا به صورت مایع روی سطوح مورد نظر پاشیده یا اسپری می شود و پس از 3 تا 5 ثانیه به شکل سطح کار درامده و پف می کند. همین خصوصیت باعث یکپارچگی در سطوح شده و از هدر رفت انرژی از درزها جلوگیری به عمل می آورد. در حقیقت اجرای فوم پاششی پلی یورتان در پی بروز خطا در نصب عایق های پبش ساخته ابداع گردید. از دیگر مزایای فوم پاششی پلی یورتان می توان به موارد زیر اشاره کرد.


برخی ویژگی‌های بارز فوم پاششی:

  • سرعت اجرای بسیار بالا روزانه (ساختمان300 و سوله 700 مترمربع)
  • دسترسی به نقاط کور ساختمان مانند تأسیسات، سقف، لوله‌ها، داکت‌ها و اتصالات
  • نفوذ ناپذیر در برابر آب و رطوبت و قابل شستشو
  • سبک سازی سازه
  • چسبندگی بسیار عالی بدون نیاز به چسب، پیچ و جوشکاری
  • 40 سال عمر مفید
  • 50– تا 110 درجه سانتیگراد مقاومت دمایی
  • گرید B2- خود خاموش شونده
  • دارای استاندارد انجمن مواد و آزمون امریکا ASTM
      parsbehine.com
      پیمان افشاری
     98/4/1
  • پیمان افشاری